Meubel ontwerper

Ontwerper

Meubel ontwerper Wilfred Kalf volgde een opleiding aan het Hout- en meubileringscollege in Amsterdam. In 1996 richtte hij zijn eerste meubelmakerij op. In 2000 startte hij met de studie Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Hij ging aan het werk als specialist omgevingsrecht, maar het willen maken van mooie dingen begon toch weer te kriebelen. In 2010 betrok hij een nieuwe werkplaats en sindsdien doet hij weer datgene waar hij het meest van houdt: het vervaardigen van meubels en toegepaste kunst van hout. Zijn bouwkundige achtergrond en voorliefde voor moderne architectuur, 17de eeuwse kabinetten en de Japanse tempelbouw is duidelijk zichtbaar in zijn ontwerptaal. 

Duurzaam meubel ontwerper

Wilfred Kalf maakt in zijn projecten zoveel mogelijk gebruik van inlandse houtsoorten en hij houdt in het in het ontwerpen en maken van zijn meubels veel rekening met duurzaamheid. Dit begint al in het gebruik van zoveel mogelijk lokale grondstoffen, het warm stoken van zijn eigen huis en werkplaats met zijn resthout. Ook het houtmot wordt goed gebruikt. Een deel wordt bij de betere kookwinkels verkocht onder de noemer Make Some Smoke en de rest wordt gebruik bij door de dichtbij gelegen zorgboerderij als mengsel door het stro bij de koeien en kippen. 

Op maat gemaakte meubels

Wilt u een meubel op maat laten maken door meubel ontwerper Wilfred Kalf? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken. Of u nu een bed, bank, tafel, bureau, kast of keuken wenst, Wilfred Kalf kan het voor u maken op zijn eigen ambachtelijke wijze. Elegant, met aandacht voor details. Of laat de hem de boom uit uw tuin omtoveren tot een prachtig meubel! Bekijk op de website diverse afgeronde projecten ter inspiratie. Wilfred Kalf adviseert u graag en denkt met u mee.

Contact  Projecten