Lokaal hout

Meubels van lokaal hout

Nederlands hout, daar ben ik gek op, met name iep en plataan. Je hoort zelden dat plataan wordt gebruikt, maar het is echt fantastisch hout. Ik heb er meubels van gemaakt en zelfs mijn badkamervloer. Het is eigenlijk idioot om al dat hout uit het buitenland te halen terwijl er hier zo veel prachtigs voorradig is. Om aan mijn stammen te komen, houd ik goed in de gaten waar er kapvergunningen worden verleend, zodat ik er snel bij kan zijn om bomen veilig te stellen. Ik gebruik echt alles van een boom. Zelfs het schaafsel vang ik op. Dat wordt onder de naam Make Some Smoke verkocht bij de betere kookwinkels in de regio om vlees en vis mee te roken. Het zaagsel gaat naar een zorgboerderij hier in de buurt voor de kippen en de koeien.”

Hergebruikt hout 

Naast lokaal hout gebruikt ik soms afgedankt hout. Hout dat niet goed genoeg is voor het reguliere werk, omdat er bijvoorbeeld schors is ingegroeid of er een groot gat in de planken zit. Dit zijn vaak de meest bijzondere stukken!  Afgedankt hout zijn ook oude meubels, trappen, houten draagbalken ed. Zo heb ik de oude kerkbanken van de protestantse kerk in Leimuiden vermaakt tot een grote leestafel, boekenkasten ed voor in een nieuw kerkelijk centrum.   lokaal hout

Uniek meubelontwerp lokaal hout 

Graag ontwerp ik een uniek meubel van uw eigen boom. Maar ook als u geen eigen hout heeft, heb ik voldoende planken met een bijzonder verhaal waar u uit kunt kiezen. Op de website diverse staan afgeronde projecten ter inspiratie. Of u nu een bed, bank, tafel, bureau, kast of keuken wenst, ik denk graag met u mee. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wilfred Kalf is meubelmaker, houtliefhebber, ambachtsman, bouwkundig ingenieur, specialist omgevingsrecht en vader van 3 zoons. Met een voorliefde voor duurzaamheid, hergebruik en lokaal hout.

Contact  Projecten