Duurzame meubels

Duurzame meubels duurzame meubels

Tot de laatste snipper gebruik ik de Hollandse bomen die ik vertimmer tot unieke meubelstukken. Mijn huis staat er vol mee, maar ook in Galerie Zonê in Leiden staan het gehele jaar door talloze voorbeelden.
Maar nóg liever maak ik een kast of tafel voor de plek waar de boom geworteld was.

Inlandse houtsoorten  duurzame meubels

“Nederlands hout, daar ben ik gek op, met name iep en plataan. Je hoort zelden dat plataan wordt gebruikt, maar het is echt fantastisch hout. Ik heb er  al veel meubels van gemaakt en zelfs ook mijn badkamervloer. Het is eigenlijk idioot om al dat hout uit het buitenland te halen terwijl er hier zo veel prachtigs voorradig is. Om aan mijn stammen te komen, houd ik goed in de gaten waar er kapvergunningen worden verleend, zodat ik er snel bij kan zijn om bomen veilig te stellen, want voor dat je met je ogen kan knipperen is zo’n boom verzaagd tot brandhout. Doodzonde! Ik gebruik echt alles van een boom. Zelfs het schaafsel vang ik op. Dat wordt onder de naam Make Some Smoke verkocht bij de betere kookwinkels in de regio om vlees en vis mee te roken. Het overige zaagsel gaat naar een zorgboerderij hier in de buurt voor de kippen en de koeien.”

Afgedankt hout duurzame meubels

Onder het kopje Projecten ziet u een aantal voorbeelden. Een bed van Plataan, een bureau van gewaterd iepen en esdoorn of een kabinet van eikenhout.  Een ander project is een kast van Amerikaans noten en bijzonder stuk Zebrano. De plank Zebrano was afgekeurd omdat deze vol zat met ingegroeide schors. Dit leverde echter een prachtige tekening op die als basis diende voor het ontwerp van de kast. Andere projecten met afgedankt hout waren een serie krukjes gemaakt van Wengé traptreden en mahonie haltafel van de restanten van een trap.

Contact  Projecten