Boom kappen

 

Boom kappen

Gaat u een boom kappen in uw eigen tuin en wilt u iets bijzonders doen met de stam? Dan bent u bij mij aan het juiste adres, want uw boom kan dienst doen als grondstof voor een handgemaakt meubel. 

Van boomstam tot planken

Mocht het nodig zijn, dan kan ik u ook helpen met het kappen van uw boom. Hiervoor werk ik samen met verschillende bedrijven. Afhankelijk van de locatie, de bereikbaarheid en de afmetingen van de boom, wordt deze vanaf boven gedemonteerd, waarbij de hoofdstam zo veel mogelijk in tact gelaten wordt. Na de kap worden de takken ed. opgeruimd. Deze kunnen gebruikt worden als brandhout of ze worden versnipperd. Voordat er een meubel van de boom gemaakt kan worden, zal de stam eerst in planken gezaagd moeten worden. Hiervoor laat ik  vaak een mobiele zaag komen om de stam ter plekke of bij mijn werkplaats tot planken te verzagen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op.

 

Boom kappen    

Handgemaakte meubels

Het doel van Wilfred Kalf is het ontwerpen en maken van mooie meubels waarbij de duurzaamheid van de gebruikte materialen belangrijk is. Wilfred Kalf werkt dan ook voornamelijk met inlandse houtsoorten die hij het liefste zelf uit het bos haalt en laat drogen. Of hij gebruikt het hout van uw gekapte boom. Of u nu op zoek bent naar een bed, tafel, kast of bureau, Wilfred Kalf kan het voor u maken. Onder het kopje Projecten vindt u voorbeelden van de meubels en andere objecten die hij gemaakt heeft. Neemt u gerust contact om uw wensen te bespreken. Wilfred Kalf denk graag met u mee over de mogelijkheden.

Gaat u een boom kappen? Laat er een prachtig meubel van maken door Wilfred Kalf.

Contact  Projecten