Lokaal hout

Meubels van lokaal hout

Wilfred Kalf gebruikt voor zijn meubels graag lokaal hout. Zo moesten in Alphen aan den Rijn een aantal bomen wijken wegens de bouw van een nieuw appartementencomplex. Wilfred Kalf ging met de gemeente aan tafel zitten om het gebruik van de bomen te bespreken. De bomen, waaronder een zilver esdoorn met een diameter van maar liefst 1,4 meter werden naar de werkplaats.  Wat er precies met de bomen gaat gebeuren is nog niet bekend. Die plannen worden samen met de projectontwikkelaar en omwonenden gemaakt. Enkele mogelijkheden zijn: inrichten van de openbare buitenruimte, meubels voor nieuwe bewoners of nieuwe tafel voor de Raad. Het lokaal hout is afkomstig van een Plataan, Zilver Esdoorn, Esdoorn, Eik en een Tamme Kastanje.

Hergebruikt hout

Naast lokaal hout gebruikt Wilfred Kalf afgedankt hout. Hout dat niet goed genoeg is voor het reguliere werk, omdat er bijvoorbeeld schors is ingegroeid of er een groot gat in de planken zit. Dit zijn vaak de meest bijzondere stukken! Hij hergebruikt ook hout door het hout van meubels of andere objecten een andere bestemming te geven.

Op maat gemaakte meubels

Wilt u een op maat gemaakt meubel van lokaal hout? Bekijk op de website diverse afgeronde projecten ter inspiratie. Of u nu een bed, bank, tafel, bureau, kast of keuken wenst, Wilfred Kalf kan het voor u maken op zijn eigen ambachtelijke wijze. Elegant, met aandacht voor details. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wilfred Kalf is meubelmaker, houtliefhebber, ambachtsman, bosbouwer in de dop, bouwkundig ingenieur, specialist omgevingsrecht en vader van 3 zoons. Met een voorliefde voor duurzaamheid, hergebruik en lokaal hout.

Contact  Projecten