Boom omzagen

Boom omzagen

Gaat u in uw tuin een boom omzagen en wilt u iets bijzonders doen met de stam? Laat er dan een ambachtelijk en duurzaam meubel van maken door Wilfred Kalf. Of u nu een tafel, kast, bureau of bed wil hebben, Wilfred Kalf kan het voor u maken en denkt graag met u mee.

Van boom tot plank

Wilfred Kalf werkt samen met De Bomenkapper. Zij klimmen in de boom en demonteren hem van bovenaf. Grote stammen worden indien nodig met een kraan uit de tuin getild. Voordat er met de stam gewerkt kan worden, moet de boom eerst verzaagd worden tot planken. Dit doet Lokaalhout. Zij komen met een mobiele zaag om ter plekke de stam te verzagen tot planken. Het hout moet eerst goed drogen voordat er mee gewerkt kan worden. Hier kan wat tijd overheen gaan.

Boom omzagenAmbachtelijke meubels

Wilfred Kalf maakt ambachtelijke meubels waarbij de duurzaamheid van de gebruikte materialen belangrijk is. Hij gebruikt voor zijn meubels inlands hout dat hij zelf uit het bos haalt of van bomen die gekapt worden om plaats te maken voor bijvoorbeeld huizen of wegen. Ook maakt hij gebruik van afgedankt hout. Houten objecten die een nieuwe bestemming kunnen krijgen of hout dat afgedankt is om andere redenen

Wilfred Kalf is meubelmaker, ontwerper, houtliefhebber, ambachtsman, bosbouwer in de dop, bouwkundig ingenieur, specialist omgevingsrecht en vader van 3 zoons. Met een voorliefde voor duurzaamheid, hergebruik en lokaal hout.

Wilt u een boom omzagen of kappen en wilt u iets bijzonders doen met de stam? Neem dan contact op met Wilfred Kalf om de mogelijkheden te bespreken.

Contact  Projecten