Boom kappen

 

Boom kappen

Gaat u een boom kappen in uw eigen tuin en wilt u iets bijzonders doen met de stam? Dan bent u bij Wilfred Kalf aan het juiste adres, want uw boom kan dienst doen als grondstof voor een handgemaakt meubel.

Boom kappen

Voor het kappen van de boom werkt Wilfred Kalf samen met o.a. De Bomenkapper. Zij klimmen in de boom en demonteren hem van bovenaf. De takken worden met een touw langzaam naar beneden gebracht. Door deze werkwijze voorkomt u schade aan uw tuin en is het ook mogelijk om bomen veilig te verwijderen als ze over kwetsbare structuren hangen, bijvoorbeeld over een dak of serre. Na het kappen van de boom kunnen de boomstammen op locatie tot planken gezaagd worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een mobiele zaag. Voordat het hout gebruikt kan worden moet het hout eerst drogen. Hier kan wat tijd overheen gaan.

Boom kappen    

Handgemaakte meubels

Het doel van Wilfred Kalf is het ontwerpen en maken van mooie meubels waarbij de duurzaamheid van de gebruikte materialen belangrijk is. Wilfred Kalf werkt dan ook voornamelijk met inlandse houtsoorten die hij het liefste zelf uit het bos haalt en laat drogen. Of hij gebruikt het hout van uw gekapte boom. Of u nu op zoek bent naar een bed, tafel, kast of bureau, Wilfred Kalf kan het voor u maken. Onder het kopje Projecten vindt u voorbeelden van de meubels en andere objecten die hij gemaakt heeft. Neemt u gerust contact om uw wensen te bespreken. Wilfred Kalf denk graag met u mee over de mogelijkheden.

Gaat u een boom kappen? Laat er een prachtig meubel van maken door Wilfred Kalf.

Contact  Projecten