Meubels op maat

Meubels op maat

Wilfred Kalf maakt duurzame meubels op maat. Alle meubels worden gemaakt van duurzaam hout. Wilfred Kalf gebruikt het liefst inlands hout dat hij zelf uit het bos haalt. Hiervoor werkt hij samen met De Bomenkapper voor het zaagwerk en Lokaalhout voor het verzagen van boomstammen naar planken. Voor het hout gebruikt kan worden moet het hout eerst drogen. Daarnaast gebruikt Wilfred Kalf afgedankt hout. Hout dat afgekeurd is, bijvoorbeeld omdat er teveel mos in groeit of hout dat om andere redenen niet gebruikt kan worden waar het voor gekocht is.

Slaapkamer

Voor zijn presentatie op Designday ’15 in Maastricht heeft Wilfred Kalf een bijzondere slaapkamer gebouwd. Volledig gemaakt van de Platanen die hij in 2011 in Rotterdam gekapt heeft. In deze slaapkamer staat hout centraal. Dit is terug te zien in het hoofdeinde van het bed en nog veel duidelijker in de bijzondere kledingkast met vleugeldeuren. Klik hier voor meer foto’s. Vanwege de unieke uitstraling past deze slaapkamer perfect in een bijzondere hotelkamer of een B&B. 

Uit eigen tuin

Voor meubels op maat kunt u ook gebruik maken van een boom uit uw eigen tuin als grondstof voor uw meubel. Voor de mogelijkheden kunt u de site bekijken en inspiratie opdoen of neem contact op met Wilfred Kalf om uw wensen te bespreken. Of u nu een kast, tafel of bed wenst, Wilfred Kalf denkt graag met u mee over uw meubels op maat.

Wilfred Kalf is meubelmaker, houtliefhebber, ambachtsman, bosbouwer in de dop, bouwkundig ingenieur, specialist omgevingsrecht en vader van 3 zoons. Met een voorliefde voor duurzaamheid, hergebruik en lokaal hout.

Contact  Projecten