Meubelmaker

Meubelmaker

Wilfred Kalf is meubelmaker met een liefde voor hout, ambachten, duurzaamheid en hergebruik. Dat ziet u terug in zijn meubels. Naast meubelmaker is Wilfred Kalf bouwkundig ingenieur, specialist omgevingsrecht, bosbouwer in de dop en vader van 3 zoons.

Doelstelling

Zijn doelstelling is het maken van mooie meubels waarbij de duurzaamheid van de gebruikte materialen belangrijk is. Wilfred Kalf werkt dan ook voornamelijk met inlandse houtsoorten die hij het liefste zelf uit het bos haalt en laat drogen. Om van een boom, hout te maken, werkt Wilfred Kalf onder andere samen met De Bomenkapper voor het zaagwerk en Lokaalhout voor het verzagen van boomstammen tot planken. Voordat het hout ook verwerkt kan worden moet het eerst goed drogen. Hier gaat ook behoorlijk wat tijd overheen.

Bijzondere projecten

Naast eigen gekapt inlands hout gebruikt Wilfred Kalf ook afgedankt hout. Dit is hout dat om diverse redenen is afgekeurd of hout dat al eens gebruikt is voor een meubel en nu een nieuwe bestemming krijgt. Hergebruikt of gerecycled hout dus. Hout dat een verhaal vertelt, dat geschiedenis bij zich draagt. Zo werkte Wilfred Kalf aan een beukenhouten tafel, gemaakt van een boom uit de tuin van zijn opdrachtgever. In de stam vond hij een stuk metaal. Dit bleek een kogel uit de tweede wereldoorlog te zijn. Van dit stuk hout is nu een salontafel gemaakt, met de kogel er in verwerkt. Kijk ook eens naar het bovenstaande kabinet dat hij gemaakt heeft als onderdeel van de kunstexpositie 1Boom, waarbij 75 kunstenaars één oeroude  eik verwerkt hebben tot allerlei verschillende objecten. 

Wilt u meer informatie over het op maat laten maken van meubels of over andere projecten van Wilfred Kalf? Bekijk dan de site voor inspiratie en informeer naar de mogelijkheden.

Contact  Projecten