Bijzondere tafels

 

Een bijzonder tafel als tastbare herinnering

Heeft u een boom in uw tuin die te veel licht weg neemt, die aan het afsterven is of die moet verdwijnen in verband met een uitbreiding van uw woning / bedrijfspand? Het hout van deze boom kan als grondstof dienen voor bijzondere tafel of een ander werkstuk, zodat de boom weer terug komt op de locatie waar hij al die jaren gestaan heeft. De essentie van uw boom probeer ik in mijn ontwerpen zoveel mogelijk intact te laten. Het ontwerp kan dan ook veranderen door alles wat ik tegenkomt in het hout. Denk hierbij aan een bijzonder structuur, maar ook aan ingegroeide stukken ijzer. Kijk eens in de galerij naar voorbeelden van mijn werk.

Kappen en verzagen

Mocht het nodig zijn, dan kan ik u ook helpen met het kappen van uw boom. Afhankelijk van de locatie, de bereikbaarheid en de afmetingen van de boom, wordt deze vanaf boven gedemonteerd, waarbij de stam zo veel mogelijk intact gelaten wordt. Na de kap worden de takken ed. opgeruimd. Deze kunnen gebruikt worden als brandhout of ze worden versnipperd.

Voordat er een meubel van de boom gemaakt kan worden, zal de stam eerst in planken gezaagd moeten worden.  Dit kan op locatie gebeuren, middels een mobiele zaagmachine of bij een houtzagerij. Afhankelijk van de houtsoort wordt de stam nog een jaar gewaterd. Daarna moeten de planken nog goed gedroogd worden. Wanneer dit proces niet goed wordt uitgevoerd kan het hout gaan scheuren of kromtrekken nadat het bij u in huis of kantoor staat. Het kan dan ook even duren voordat uw bijzondere tafel klaar is.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op.